بهترین راه تشخیص عسل طبیعی چیست؟ با گرانتر شدن محصولات طبیعی بسیاری از افراد سودجو سعی در ارایه محصولات با کیفیت کم و ارزانتر میکنند که معمولا ما آنها را با نام تقلبی میشناسیم. این محصولات تقلبی نه تنها برای بدن فایدهای به همراه ندارند بلکه ممکن است مصرف آن بسیار خطرناک باشد. با ما همراه باشید تا بهترین روشهای تشخیص عسل طبیعی را با شما در میان بگذاریم.
عسل طبیعی چیست؟
عسلی را طبیعی نامگذاری میکنیم که نه در کارخانه و یا کارگاه بلکه در مزارع تولید عسل ساخته شده باشند. عسل طبیعی از طریق زنبورهایی که از طریق شهد گلها تغذیه میکنند تهیه میشود و در فرایند تولید آن هیچ نوع ماده مصنوعی وجود ندارد. توجه داشته باشید که بسیاری از عسلهایی که در فروشگاههای مختلف میبینید هرگز ارگانیک نیستند و معمولا در فرآیند تولید ان از مواد مصنوعی مانند شکر استفاده شده است.
عسل تقلبی چیست؟
عسلی را عسل تقلبی مینامیم که هر گونه ناخالصی و یا موادی مانند: ملاس، شربت قند، شکر، آرد، دکستروز، نشاسته و … برای تولید آن به جای شهد گلها استفاده شود.
روش تشخیص عسل طبیعی
راههای مختلفی برای تشخص عسل طبیعی وجود دارد که ممکن است هر یک از آزمایشهای زیر برای شما مناسب باشد. اما توجه داشته باشید که هرگز با انجام یک یا دو آزمایش نمیتوانید به اصل یا غیر اصل بودن اصل پی ببرید. بنابراین به شما توصیه میکنیم حداقل ۳ آزمایش از آزمایشهای زیر را انجام داده و در صورت موفق بودن، به اصل بودن عسل پی ببرید.
آزمایش با انگشت شست
- یک مقدار بسیار بسیار کوچک از عسل را بر روی شست خود بریزید.
- اگر حاوی ناخالصی باشد بر روی انگشت شما جمع یا پخش میشود.
- عسل طبیعی بدون کوچکترین تغییری بر روی شست شما باقی میماند.
آزمایش با لیوان آب
- یک لیوان را پر از آب کنید.
- یک قاشق چایخوری عسل را درون آن بریزید.
- عسل تقلبی، مصنوعی و غیر طبیعی در آب حل خواهد شد.
- عسلی طبیعی در انتهای لیوان جمع خواهد شد و به راحتی حل نمیشود.
آزمایش با شعله
آیا میدانید عسل ارگانیک قابل اشتعال است؟ در اینجا روش آزمایش را با شما در میان خواهیم گذاشت.
- یک چوب کبریت خشک را از قوطی آن خارج کنید.
- نوک آن را درون عسل کنید.
- سپس سعی کنید با کشیدن آن به جعبه آن را روشن کنید.
- اگر عسل طبیعی باشد، به راحتی روشن خواهد شد.
- عسل غیرطبیعی روشن نخواهد شد، زیرا دارای ناخالصی است به خصوص از نوع رطوبت!
برخی از روشهایی که در بالا اشاره کردیم، روشهای ساده برای تشخیص عسل طبیعی بود آزمایش دیگر این است که مقدار آب را با ۲ تا ۳ قطره اسانس سرکه مخلوط کرده و درون عسل ریخته و شروع به مخلوط کردن آن بکنیم. اگر بعد از مخلوط کردن ماده فوم شکل به دست آمد این نشانه ناخالص بودن و تقلبی بودن عسل است.
آزمایش با زده تخم مرغ
- عسلِ طبیعی بعد از مخلوط شدن با زرده تخم مرغ به نظر پخته به نظر میرسد.
- عسلی تقلبی با زرده تخم مرغ مخلوط نمیشود.
آزمایش با مزه
- مزه عسلِ طبیعی در کمتر از یک دقیقه از بین میرود.
- مزه عسل تقلبی به علت وجود شکر پایدارتر است و بیشتر مزه آن در دهان باقی میماند.
آزمایش با دستمال کاغذی
- مقدار بسیار کمی عسل را بر روی دستمال کاغذی و یا دستمال توالت بریزید.
- اگر عسل با آب رقیق شده باشد، بر روی دستمال لکه باقی خواهد گذاشت.
- عسل خالص و طبیعی هرگز جذب دستمال کاغذی نخواهد شد.
- اما متاسفانه اگر با شربت رقیق شده باشد، این آزمایش مناسب نیست.
سوالات متداول در خصوص تشخیص عسل طبیعی
سوالات بسیار زیادی در خصوص عسل وجود دارد که در این بخش قصد داریم به آنها پاسخ دهیم. شما هم اگر سوالی دارید در قسمت نظرات مطرح کنید تا به آن پاسخ دهیم.
آیا عسل طبیعی شکرک می زند؟
عسل طبیعی به دلیل داشتن دیاستاز بعد از مدتی ته نشین میشود و رس میزند؛ یعنی ذرات قند عسل متبلور میشود و عسل مانند روغن نباتی سفت می شود. تفاوت آن با شکرک زدن که در مربا ایجاد می شود این است که بلورهای عسل رس زده خیلی ریزتر از بلورهای مربای شکرک زده است.
آیا عسل فاسد شدنی است؟
اگر دنبال یک جواب سر راست هستید باید بگویم که عسل فاسد نمیشود البته اگر به درستی آن را نگهداری کنید. البته اگر عسل را در شرایط خوب نگهداری نکنید، کریستاله خواهد شد که به آن رس کردن عسل گفته میشود که این خود یک نشانه عسل طبیعی است. اما فاسد شدن خیر.
آیا عسل شکرک زده را میتوان خورد؟
کریستاله شدن یا شکرک زدن عسل یک فرایند طبیعی است و هنگامی که گلوکوز موجود در عسل مایع موجود در خود را از دست میدهد به وجود میآید. برای از بین بردن شکرک کافی است عسل را درون سک طرف مقاوم قرار داده و در معرض بخار آب قرار دهید و اجازه دهید تا شکرک به مرور حل شود (درب ظرف را باز بگذارید تا حرارت از آن خارج شود) تا راحتتر از عسل استفاده کنید.
آیا عسل تقلبی مورچهها را به خود جذب میکند؟
یک آزمایش بسیار قدیمی وجود دارد که اعتقاد دارد عسل تقلبی است که به علت وجود قند و شکر میتواند مورچهها را به خود جذب کند و عسل طبیعی اینگونه نیست. جذب شدن مورچهها به عسل میتواند به نوع مورچه، شرایط آب و هوایی و نوع عسل متفاوت باشد. بنابراین اصل یا غیر اصل بودن را نمیتوان با اتکا به این آزمایش تایید کرد.
عسل را در کجا نگهداری کنیم؟
بهتر است عسل را در ظروف شیشهای و یا پلاستیکی که برای نگهداری غذا مورد تایید هستند قرار دهید. عسل باید در جای خنک و به دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری شود. همچنین قرار دادن عسل درون یخچال باعث سفت شدن و بلور شدن آن میشود و از طرفی قرار دادن در جای گرم باعث تغییر مزه و رنگ عسل در بلند مدت میشود.
آیا عسل چربی یا کلسترول دارد؟
عسل به طور عمده از کربوهیدراتهای قندی تشکیل شده و حاوی چربی و کلسترول نیست.
چرا عسل من تیرهتر شده و طعم آن تغییر کرده است؟
با گذشت زمان همه عسلها تیرهتر میشوند که این اصلا چیز غیر عادی نیست. اما نگهداری در دماهای نسبتا بالا یکی از دلایل تیره شدن عسل خواهد بود که باید به آن توجه داشته باشید.
آیا گرما دادن آنزیمهای عسل را از بین میبرد؟
قرار دادن عسل طبیعی و خام در برابر گرما و حرارت باعث از بین رفتن آنزیمهای طبیعی موجود در عسل خواهد شد. گاهی اوقات برای از بین بردن شکرک موجود در عسل از گرما دادن استفاده میکنیم اما باید بدانیم دمای مشخص و دقیقی وجود ندارد که به توان گفت در آن دما آنزیمهای عسل طبیعی از بین خواهد رفت.
عسل ارگانیک چیست؟
دو معیار مهم برای تعیین عسل ارگانیک وجود دارد:
- زنبوری که عسل را تولید میکند در برابر آنتی بیوتیکها و مواد شیمیایی قرار نگیرد و یا درمان دارویی نشود.
- هنگام برداشت شهد گیاهان در ناحیه قرار نگیرد که در آن از کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات استفاده شده باشد.
درباره این سایت